vezi mai mult

Avertizare
14.03.2024     
 
Mesajul Directorului Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ cu ocazia Zilei Silvicultorului
15.09.2023     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Detalii privind lucrările silvice din cadrul ocolului silvic Dondușeni
18
11.2016
Detalii privind lucrările silvice din cadrul ocolului silvic Dondușeni
   
 

În contextul publicării pe portalurile media a pozelor privind tăierile silvice din cadrul Întreprinderii Silvice Edineț, conducerea întreprinderii informează că imaginile surprinse caracterizează procesul de recoltare a masei lemnoase de pe parchetul de produse principale numit "regenerare rasă", situate în Ocolul Silvic Dondușeni, trupul de pădure "Dondușeni" UA 45 I suprafața 1 ha, secția de gospodărire salcîm, care este amplasat lîngă traseul național Dondușeni-Drochia. În prezent, parchetul se află în stadiul de recoltare a masei lemnoase, conform autorizației de exploatare a pădurii seria AAnr. 008720 din data 03.10.2016. eliberată de către ÎS Edineț.

 După încheierea lucrărilor de recoltare a masei lemnoase, în primăvara anului 2017 se va intervene cu lucrări de însămînțare a suprafeței respective, cu sămînță de specie salcîm, pentru a îmbunătăți clasa de regenerare, deoarece arboretul dat face parte din generația a IV și se consider arboret degradat, care nu are capacitatea de dezvoltare.

După verificarea acestui parchet nu au fost înregistrate încălcări sau devieri de la norme și plan ce ține de suprafață, tehnologiile de recoltare și secționare a lemnului.