vezi mai mult

Prima pagină   »  Comunicare   »  Noutăți » ARBORI MAI MULŢI ŞI PĂDURI MAI CURATE
29
03.2023
ARBORI MAI MULŢI ŞI PĂDURI MAI CURATE
   
 

 

                    ARBORI MAI MULŢI ŞI PĂDURI MAI CURATE

        126 000 de puieţi de salcâm plantaţi şi 1 400 kg de ghindă în semănăturile de primăvară, acesta este aportul silvicultorilor de la Edineţ, timp de două săptămâni, la  majorarea suprafeţelor împădurite din ţara noastră.

        Angajaţii Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ au efectuat lucrări de pregătire a solului în fondul forestier pe o suprafaţă de 28 ha,  succedate de acţiuni de regenerare. Astfel, deputatul Victoria Cazacu, reprezentantul oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat Ghenadie Gogoli, şi reprezentanţi ai societăţii civile, şi-au adus aportul la ajutorarea regenerării prin lucrări de semănare a ghindei la Ocolul Silvic Otaci.  

        Ample acţiuni sunt planificate şi în cadrul Programului Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor, unde vor fi plantate nu mai puţin de 20 ha de pădure. Colaboratorii Ocolului Silvic Ocniţa împreună cu comunitatea locală din Clocuşna şi satele din vecinătate au reuşit împădurirea a 8 ha din suprafaţa totală de 12 ha, iar la Stolniceni, prin efortul sătenilor şi a angajaţilor Ocolului Silvic „Filimon Carcea", sunt deja parcurse cu lucrări de plantare 4 ha, mai urmând în săptămâna curentă încă 4 ha.

        Este îmbucurător faptul că plantările de arbori cunosc şi dimensiunea internaţională a colaborărilor. Graţie proiectului UCIP IFAD realizat de silvicultorii din nordul ţării, locuitorii din Sauca, Ocniţa, admiră o suprafaţă de 10 ha plantată cu salcâm, acţiune finalizată recent de Ocolul Silvic Otaci.

Prioritatea acţiunilor de plantare nu-i lasă indiferenţi pe  silvicultorii de la Edineţ  nici faţă de curăţenia fondului forestier din gestiune. 110 angajaţi ai tuturor ocoalelor silvice şi grupului de management din cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Edineţ, în zilele de 18 şi 25 martie au participat la salubrizarea fondului forestier, contribuind decisiv la calitatea şi aspectul pădurilor.

             Urmează o perioadă la fel de intensivă şi importantă în care silvicultorii sunt decişi să realizeze toate acţiunile de plantare şi salubrizare preconizate în această primăvară.